ghjgjghj

Kako preći na Office 365?

Kako-preći-na-Office365

Sve prethodne informacije bi trebalo da vam pomognu da napravite osnovne korake da bi zakoračili u Office 365 svet: odabir paketa i kupovina licence. Ipak, da bi počeli da koristite Office 365 ključni faktor je migracija sadržaja poštanskih sandučića sa postojećeg email sistema na Office 365 odnosno Exchange Online, dok se sve ostale datoteke koje imate na svojim računarima ili fajl serverima jednostavno kopiraju na One Drive. Da bi se migracija izvela uspešno pogledajte sledećih nekoliko saveta:

1. Opcije migracije

Suštinski postoji pet osnovnih tipova mail platformi koje se koriste u organizacijama koje žele da migriraju na Exchange Online, to su: POP3,  IMAP, Hostovan Exchange Server, Gmail ili Google Apps, Exchange Server 2003/2007.

2. Planiranje migracije

Postoji nekoliko ključnih faktora na koje treba obratiti pažnju prilikom planiranja migracije na Exchange Online da bi se osiguralo da ceo proces bude uspešan. Uzimajući u obzir da migracija postavlja pred vas određene vremenske zahteve, potrebno je napraviti detaljan plan migracije uzimajući u obzir vreme i tekuće aktivnosti kao osnovni parametar prilikom planiranja. U ovom smislu postoje tehnički, ali i ljudski faktori koji itekako mogu uticati na kvalitet i brzinu migracije.

3. Koraci migracije

Naravno koraci u konkretnom slučaju migracije  će se razlikovati u zavisnosti od toga koju opciju ste izabrali ali sledeći šablon bi se mogao izdvojiti:

– Kreiranje korisničkih naloga,
– Aktiviranje Exchange Online poštanskih sandučića (mailbox-ova),
– Migracija sadržaja poštanskih sandučića.

4. U slučaju da migracija zapne…

Svi prethodno rečeno podrazumeva da kompanija-korisnik koja migrira svoje email sandučiće ima interni resurs koji raspolaže naprednim znanjima iz ove oblasti. Ovo ne znači da ni prosečni korisnik ne bi mogao da izvede migraciju samostalno, ali ipak imajte na umu da uvek može da dođe do greške i da u tom slučaju može doći do gubitka podataka. Zato ukoliko smatrate da je bolje da neko drugi brine ovu brigu, obratite se profesionalcima koji će taj delikatan posao uraditi umesto vas.

Za sva pitanja i pomoć stojimo vam na raspolaganju:

Telefonom: 011/241-67-54

ili nam postavite pitanje kroz sledeću kontaktu formu