ghjgjghj

Knjigovodstvo

Kurs Knjigovodsto kreiran je sa ciljem da odgovorne za računovodstvene poslove u preduzeću upotpuni specijalizovanim znanjem iz modula Novac tako da mogu samostalno da evidentiraju sve knjigovodstvene transakcije poput knjiženja izvoda, troškova preduzeća, gotovinskih troškova, obračun PDV-a, vođenje registra osnovnih sredstava, izrada završnog računa  i tsl. Tokom kursa se poseban akcenat stavlja na izveštavanje poput bilansa i konto kartica što predstavlja nezaobilazan korak u vođenju knjigovodstva jednog preduzeća.

Kurs obuhvata teme iz robnog i finansijskog knjigovodstva:

 1. šifarnik subjekata
 2. šifarnik idenata
 3. kontni okvir
 4. amortizacione grupe
 5. vrste naloga za knjiženje
 6. načini knjiženja
 7. blagajničko poslovanje
 8. uvoz i knjiženje izvoda
 9. izrada avansa
 10. zatvaranje avansa
 11. kompenzacije
 12. PDV obračun
 13. osnovna sredstva
 14. periodično fakturisanje
 15. vremenska razgraničenja
 16. kontrolni ispisi
 17. bilansi
 18. zaključak godine

Trajanje kursa: četiri sedmice

Broj časova: šesnaest časova od po 45 minuta

Cena: 450€

Kurs zahteva predznanje iz knjigovodstva u smislu poznavanja knjigovodstvenih pravila i terminologije. Radno iskustvo nije neophodno, ali može se pokazati kao dodatni stimulans tokom obuke jer je moguće sa predavačima prolaziti kroz primere iz prakse.

Pored poznavanja oblasti, neophodno je poznavanje rada na računaru jer se čitava obuka izvodi na računarima u poslovno-informacionom programu Pantheon.

Po završetku kursa polaznik je u potpunosti samostalan da sve računovdstvene poslove preduzeća obavlja u Pantheon-u. Preduzeće je onda potpuno samostalno i nezavisno u vođenju računovodstvenih poslova.